Datorn är mitt rymdskepp

We see the world

Den brasilianske författaren Paulo Coelho har sålt mer än 150 miljoner böcker i över 200 länder. Han är världens mest lästa författare och hans böcker är översatta till drygt 80 språk. Han fick sitt genombrott som författare för 25 år sedan med boken Alkemisten, en modern klassiker och en av de mest lästa böckerna genom tiderna.

Hösten 2014 är Brasilien huvudtema för bokmässan i Göteborg. En av önskegästerna till mässan är Paulo Coelho. Men redan i år gästade han mässan i digital form. Han intervjuades via direktlänk från sitt hem i Genève om social kommunikation och om bokens framtid. Coelho är mycket positiv till internets möjligheter till mänsklig kommunikation. Han är aktiv i de flesta sociala nätverk och har mer än 23 miljoner följare på bland annat Twitter, Facebook och Instagram.

”Datorn är mitt rymdskepp. Den ger mig en fantastisk möjlighet att hålla kontakt med mina läsare. Internet ger oss alla möjlighet att mötas fast vi är på olika platser. För mig är det väldigt viktigt att ha den här kontakten. Det förvånar mig att inte fler författare resonerar som jag”, sa Paulo Coelho.

”I början av min författarbana hade jag inte möjlighet att träffa mina läsare och interagera med dem. Det kan jag idag. Mina läsare är inte alls passiva, tvärtom. De är mycket aktiva! De delar med sig av ämnen och frågeställningar. Och jag har funderingar som jag vill dela med dem. Nyligen ställde jag en fråga på Facebook och fick 3 000 svar…”

”Tack vare internet kan jag nå många fler läsare idag än tidigare. Många kanske börjar med att läsa en av mina böcker på nätet, men sedan blir de kanske sugna på att köpa boken och läsa klart.  Jag tror att människor läser mycket mer än vi kanske tror. På min Facebooksida och via Twitter möter jag mest unga läsare. De har läst mina böcker och kommenterar dem. Unga människor kommer att fortsätta läsa, det är jag övertygad om, både på nätet och i böcker”, sa Paulo Coelho i intervjun under Bokmässan i Göteborg.

Se TV-reportern Annika Widebecks samtal med Paulo Coelho från Digitala Torget, Bokmässan i Göteborg här: http://www.youtube.com/watch?v=zHuFoRzwAUk&feature=youtu.be

För mer information kontakta Ulla Tillgren, Bazar Förlag, Sverige.

Annonser
Det här inlägget postades i Andras tankar/ Others thoughts, Paulo Coelho på svenska. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s